Konkurs kulinarny PIEROGARNIA [zaproszenie]
Stowarzyszenie „Sercem dla regionu” zaprasza Koła Gospodyń Wiejskich i organizacje pozarządowe, do wzięcia udziału w konkursie kulinarnym „PIEROGARNIA”. Konkurs jest organizowany w ramach projektu „DziałaMY Kamień” współfinansowanego ze środków Programu Społecznik – Urząd Marszałkowski na lata 2019-2021.
1.Organizatorem konkursu jest: Stowarzyszenie „Sercem dla regionu”
2.Miejsce i termin konkursu: Kamień Pomorski, 14 września 2019r. /sobota/ – stadion miejski, ul. Wolińska.
3.Prezentacja i ocena konkursowych pierogów odbędzie się na stoiskach pierogowych podczas trwania Dni Powiatu Kamieńskiego od godz. 14:00.
4.Warunki uczestnictwa:
– warunkiem wzięcia udziału w konkursie jest przygotowanie stoiska pierogowego oraz jednego rodzaju pierogów z dowolnym farszem, który podlegał będzie ocenie. Konkursowe pierogi w ilości minimum 8 sztuk powinny znajdować się w osobnym naczyniu opatrzonym jedynie nazwą wystawionych do oceny pierogów wraz z opisem użytych składników potrzebnych do ich przygotowania. Konkursowe pierogi otrzymają w dniu targów numer identyfikacyjny, który znany będzie organizatorom.
5. Uczestnicy konkursu: w konkursie mogą wziąć udział Koła Gospodyń Wiejskich, stowarzyszenia lub inne organizacje, które dokonają pisemnego zgłoszenia do 11 września 2019 r. Z udziału w konkursie wyłączone są profesjonalne punkty gastronomiczne.
6. Karta zgłoszenia zostanie przesłana na adres emaliowy osoby zgłaszającej podmiot do konkursu, która wyśle sms o treści: PIEROGARNIA – /nazwa KGW lub stowarzyszenia/ na nr tel. 607962571.
Skan zgłoszenia przyjmowane są na emial: sercemdlaregionu@wp.pl
7. Kryteria oceniania:
– walory smakowe
– oryginalność użytych składników
– finezyjny kształt, jakość i sposób wykonania
8. Nagrody:
– Finansowe: 600 zł – I miejsce, 400 zł – II miejsce, 200 zł – III miejsce.
– wręczenie nagród nastąpi podczas Dni Powiatu Kamieńskiego.
7. Jury: Organizator powoła jury w składzie 3-5 osobowym.
8. Organizator nie zapewnia produktów spożywczych potrzebnych do przygotowania pierogów
– każdy uczestnik Konkursu przygotowuje pierogi z własnych produktów i bierze udział w konkursie na własny koszt. Sprzęt kuchenny oraz zastawę niezbędną do serwowania dań każda ekipa zabezpiecza we własnym zakresie.
9. Organizatorzy zapewnią stanowisko pod namiotem, dla podmiotów, które nie posiadają namiotów. Mile widziane namioty Kół Gospodyń Wiejskich. Stoisko należy przygotować w dniu konkurs do godz. 13:00.
10. Uczestnicy konkursu przyjmują postanowienia niniejszego regulaminu i zobowiązują się do jego przestrzegania. Przystąpienie do konkursu jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie i wykorzystanie danych osobowych przez Organizatora targów, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.
11. Uczestnicy wyrażają zgodę na nieodpłatne utrwalenie ich wizerunku na zdjęciach. Zgoda obejmuje wykorzystanie, utrwalanie, obróbkę, powielanie i rozpowszechnianie zdjęć w informacjach i publikacjach dotyczących Stowarzyszenia „Sercem dla regionu”.
12. Uczestnicy konkursu maja obowiązek przestrzegania zasad BHP i przepisów przeciwpożarowych.
13. Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w regulaminie.
14. W ramach swojego stoiska podmiot biorący udział w konkursie może prowadzić sprzedaż swoich wyrobów w określonej przez siebie cenie.
15. Organizator zapewnia dostęp do prądu. Wystawca bierze na siebie obowiązek zapewnienia przedłużacza elektrycznego.
16. Osoba do kontaktu ze strony organizatora: Ariel Juszczak – Przewodniczący Stowarzyszenia „Sercem dla regionu”, tel. 607962571, email: arieljuszczak@wp.pl
5 dni minęło a tutaj nadal o pierogach. Naprawdę nie ma o czym pisać? Wystarczy wyjść na miasto, tragedia goni tragedię, wystarczy to opisać i pokazać.